Araç sahipleri açısından sararmış far sorunu hiç de istenilmeyen bir sorun olarak karşımıza çıkar. Çünkü aracın estetik görünümünü olumsuz yönde etkileyen sararmış farlar aynı zamanda sürüş güvenliği açısından da birtakım riskleri beraberinde getirmektedir. Bundan dolayı araç sahipleri açısından sararmış farlar sorununu halletmek son derece önemlidir. Peki sararmış far temizliği nasılyapılır? Yine araç sahiplerinin muzdarip olduğu sararmış far temizliği yaptırırken nelere dikkatedilmelidir? İşte bu sorulara dair ayrıntılı yanıtlar!
Sararmış Far Temizliği İçin Malzeme Listesi
Elbette ki günümüz koşullarında sararmış far temizleme işlemi söz konusu olduğunda karşımıza detaylı bir işlem çıkmaktadır. Öncelikli olarak sararmış far temizliği için birtakım malzemelere sahip olmak şart oluyor. İşte sararmış far temizliği için gerekli olan malzemeler:
Sıvı pasta
Sünger başlık
Polisaj makinesi
Özel plastik cilası
Özel su zımparası
Maskeleme bandı
Görüldüğü üzere sararmış farları temizleme işlemi için çok sayıda farklı malzemenin kullanılması şarttır. Esasında bu malzemelerin kullanılması da ustalık gerektiren bir uğraş olarak karşımıza çıkar!
Sararmış Far Temizliği Nasıl Yapılıyor?
Şayet araba farı temizleme işlemi için gerekli olan malzemeleri temin etmişseniz, karşınıza son derece detaylı bir işlem çıkmaktadır. Bu işlemleri sıralı bir şekilde ve aşamalı olarak uygulamak da şarttır! İlk önce sararmış far temizliğine başlamadan önce maskeleme bandını kullanmalısınız. Maskeleme bandını kullanarak farın etrafını etkili bir şekilde bantlamalısınız. Bunu yapmamızdaki temel sebep ise fardaki sararmayı temizlemek için kullanacağımız kimyasalların arabamızın boyasına zarar vermemesidir. Bu arada maskeleme bandından bolca kullanmanız çok daha iyi olacaktır.
Farın etrafını güzelce bantladıktan hemen sonra ince kumlu bir zımparayı kullanarak sararmış farı iyice zımparalamalısınız! Zımparalama işlemini yaparken çok bastırmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü bastırırsanız fara zarar vermeniz de gündeme gelecektir. Farda mat bir görünüm elde edinceye kadar farı zımparalama devam edin. Sonrasında ise zımparaladığınız farı güzelce yıkadıktan sonra iyice kurutmalısınız.
Zımparalama işlemi sonrasında artık cilalama aşamasına geçebilmeniz de mümkün hale gelecektir. Temin ettiğiniz plastik cilasını yine daha önceden temin ettiğiniz süngere sürüp, polisaj makinesi yardımıyla bu cilayı farın yüzeyine iyice yedirin. Sonrasında kısa bir süre içerisinde sararmış far temizliği nasıl yapılır? Sorusunun karşılığını görmüş olacaksınız!
Sararmış Farlar Nasıl Parlatılmalıdır?
Sararmış far temizliği gündeme geldiği zaman karşımıza son derece hassas olan bir süreç çıkar. Bu sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesi için mutlaka etkili malzemeler kullanılmalıdır. Bu noktada otomobil pastasıyla far temizliği yapmak mümkündür. Bunun için aşağıdaki aşamaları takip etmeniz gerekmektedir:
Farınızın yüzeyini nemli bir bezle temizleyin
Sonrasında farın yüzeyini temiz bir bezle kurulayın
Bir beze veya bir fırçaya otomobil pastası sürün
Fırçaya ya da beze sürdüğünüz pastayı farın yüzeyine yayın
Farın dış yüzeyini tamamıyla pastayla ovarak kaplayın, sonra bir süre bekleyin
Biraz süre geçtikten sonra biraz nemlendirilmiş bir bez yardımıyla far üzerindeki pastayı temizleyin
Görüldüğü üzere far temizliği son derece hassas olan bir süreci de beraberinde getirmektedir. Bundan dolayıdır ki far temizliği yaparken mutlaka dikkatli davranmalısınız. Esasında far temizliğini uzmanlara yaptırmanız, beraberinde önemli kazanımları da getirecektir. Çünkü bu sayede sorunsuz bir şekilde far temizliğinin yaptırılması da mümkün olacaktır. Böylece sararmış farlar ilk günkü görüntüsüne kavuşacaktır.
Cam çatlağı, dış etkenlere karşı hassasiyet oluşturur. Yağmur, rüzgar veya sıcaklık farkları çatlağın ilerlemesine neden olabilir. Bu yüzden tamir işlemi…
Daha önce yorum yapılmadı